Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Máglyarakás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab kifli
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 liter tej
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál lekvár
  • 2 darab alma
  • 1 marék mazsola
  • 2 evőkanál darált dió
  • fahéj
  • 5 dkg vaj

Elkészítése

A kifliket karikára vágjuk.

A tojássárgákat a cukorral összekeverjük és felöntjük a tejjel.

Az almákat felszeleteljük, kevés fahéjjal megszórjuk és a vajon megpároljuk.

Egy sütőformát a maradék vajjal kikenünk, a tejes öntetbe beleforgatjuk a kiflik felét és kirakjuk a forma alját vele. Rárendezzük az almát, a mazsolát és a diót. Megszórjuk fahéjjal, vaníliás cukorral, 2 ek lekvárral lekenjük, és jöhet a maradék tejbe áztatott kifli.

Újra cukros fahéj és a maradék lekvár, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Kivesszük a sütőből és rásimítjuk az 1 ek cukorral habbá vert tojásfehérjét, majd még 10 percig (míg a hab kicsit megbarnul) sütjük.

Jó étvágyat mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/maglyarakas-15/