Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Máglyarakás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab szikkadt kifli
  • 3 dl tej
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1,5 kg alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál búzadara
  • 2 tojásfehérje

Elkészítése

A szikkadt kifliket felkarikázunk.

Egy tálba tejet öntünk, hozzáadunk 2 evőkanál porcukrot, majd a kifli szeletek mindkét oldalát belemártjuk.

Az áztatott szeleteket csatos tortaformába helyezzük.

Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, majd hozzáadunk 1 teáskanál fahéjat, 2 evőkanál porcukrot és 1 evőkanál búzadarát. Ezeket összekeverjük és a kifli szeletekre halmozzuk.

A tojásfehérjéhez 2 evőkanál porcukrot adunk, majd gőz fölött kemény habbá verjük. A tojáshabot ráhalmozzuk az almás töltelékre és 180 fokos sütőbe helyezzük.

Addig sütjük, ameddig a hab szép aranybarna lesz, ez kb 20 perc.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/maglyarakas-17/