Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Máglyarakás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db kifli
  • 0,5 liter tej
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál cukor
  • 5-6 db alma
  • 10 dkg darált dió
  • 8 dkg vaj
  • 3 evőkanál eperlekvár
Máglyarakás

Elkészítése

A kifliket felkarikázzuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a cukorral és az olvasztott vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és összekeverjük a felszeletelt kiflivel. Hagyjuk 10 percig állni, majd átforgatjuk. Közben meghámozzuk és felszeleteljük az almát.

Egy közepes tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük, és beleöntjük a kiflis masszát, egyenletesen elsimítjuk. Megszórjuk darált dióval, majd ráhelyezzük a szeletelt almát.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a lekvárt, és egyenletesen elkenjük az almán. Lassú tűzön készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/maglyarakas-7/