Elkészítése
Az almákat felnegyedeljük, eltávolítjuk a magházukat, majd vékony szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, ráreszeljük a citrom héját, és hozzáadjuk a mazsolát, majd alaposan összeforgatjuk.
A kifliket felkarikázzuk, és meglocsoljuk annyi tejjel, hogy jól átnedvesedjenek. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejes kifliket, és egynemű masszát készítünk.
A massza felét egy vajjal kikent tűzálló tálba simítjuk. Erre egyenletesen eloszlatjuk az almás-mazsolás keveréket, meghintjük fahéjjal, majd befedjük a maradék kiflis masszával.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután a tojások fehérjéből vert kemény habot egyenletesen rásimítjuk a tetejére, és addig sütjük tovább, amíg a hab szép aranybarna színt kap.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, vagy gyümölcsöntettel kínáljuk.
