Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Máglyarakás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szép alma
  • 1 db citrom
  • 6 db kifli
  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg mazsola
  • kevés őrölt fahéj
  • 5 dkg vaj

Elkészítése

Az almákat felnegyedeljük, eltávolítjuk a magházukat, majd vékony szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, ráreszeljük a citrom héját, és hozzáadjuk a mazsolát, majd alaposan összeforgatjuk.

A kifliket felkarikázzuk, és meglocsoljuk annyi tejjel, hogy jól átnedvesedjenek. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejes kifliket, és egynemű masszát készítünk.

A massza felét egy vajjal kikent tűzálló tálba simítjuk. Erre egyenletesen eloszlatjuk az almás-mazsolás keveréket, meghintjük fahéjjal, majd befedjük a maradék kiflis masszával.

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután a tojások fehérjéből vert kemény habot egyenletesen rásimítjuk a tetejére, és addig sütjük tovább, amíg a hab szép aranybarna színt kap.

Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, vagy gyümölcsöntettel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/maglyarakas-9/