Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Máglyarakás cseresznyével

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szikkadt zsemléket karikákra vágjuk. A tojások sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Ezt a keveréket a zsemlére öntjük, és hagyjuk, hogy a zsemle jól beszívja. Egy tepsit vékonyan kivajazunk, majd a beáztatott zsemlét rétegezve beletesszük, a rétegek között cseresznyével és darált dióval szórva meg. 180 fokra előmelegített […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.04.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A szikkadt zsemléket karikákra vágjuk. A tojások sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Ezt a keveréket a zsemlére öntjük, és hagyjuk, hogy a zsemle jól beszívja.

Egy tepsit vékonyan kivajazunk, majd a beáztatott zsemlét rétegezve beletesszük, a rétegek között cseresznyével és darált dióval szórva meg. 180 fokra előmelegített sütőben fél órán át sütjük.

Amíg a tészta sül, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A megsült tészta tetejére simítjuk a habot, és további 10-15 percig sütjük alacsony hőfokon, amíg a hab világos színt nem kap.

Tálaláskor a tetejére a vegyes gyümölcs lekvárt kenjük, amely még ízesebbé teszi. A zsemlét helyettesíthetjük kalács vagy kifli maradékkal is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is