Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Máglyarakás cseresznyével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db császárzsemle
  • 3 db tojás
  • 0,5 liter tej
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 üveg magozott cseresznye (7 dl)
  • 3 evőkanál vegyes gyümölcs lekvár

Elkészítése

A szikkadt zsemléket karikákra vágjuk. A tojások sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Ezt a keveréket a zsemlére öntjük, és hagyjuk, hogy a zsemle jól beszívja.

Egy tepsit vékonyan kivajazunk, majd a beáztatott zsemlét rétegezve beletesszük, a rétegek között cseresznyével és darált dióval szórva meg. 180 fokra előmelegített sütőben fél órán át sütjük.

Amíg a tészta sül, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A megsült tészta tetejére simítjuk a habot, és további 10-15 percig sütjük alacsony hőfokon, amíg a hab világos színt nem kap.

Tálaláskor a tetejére a vegyes gyümölcs lekvárt kenjük, amely még ízesebbé teszi. A zsemlét helyettesíthetjük kalács vagy kifli maradékkal is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/maglyarakas-cseresznyevel/