Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Máglyarakás dzsemmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab zsemle
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 5 dkg margarin
  • 6 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • fahéj
  • 1 üveg almadzsem

Tetejére

  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 5 evőkanál baracklekvár
  • 5 dkg durvára vágott dió

Elkészítése

A zsemléket vékony szeletekre vágjuk. A tepsit margarinnal egyenletesen kikenjük.

A tejet, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot alaposan összekeverjük. A zsemleszeletek felét belemártogatjuk a tejes keverékbe, és a tepsi aljára szorosan egymás mellé fektetjük. Az alsó sort megszórjuk az őrölt fahéjjal elkevert darált dióval. Erre egyenletesen rákenjük az alma dzsemet, majd újabb réteg diót szórunk rá. A maradék zsemléket is belemártogatjuk a tejes keverékbe, és a dióval megszórt dzsemrétegre helyezzük szorosan egymás mellé.

A tepsit 170 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a zsemlék szép aranyszínt kapnak (kb. 25-30 perc).

Közben a tojásfehérjéket a cukorral gőz felett kemény habbá verjük. Amikor a hab már kemény, óvatosan beleforgatjuk a baracklekvárt. Amikor a máglyarakás megsült, még forrón egyenletesen rásimítjuk a habot a tetejére. A sütőt mérsékeljük 100 °C-ra, és a habot kb. 20 percig szárítjuk, amíg szép fényes lesz. A kész sütemény tetejét durvára vágott dióval megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/maglyarakas-dzsemmel/