Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Máglyarakás szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta tésztához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj

Egyéb

  • 1 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom leve
  • 3 kávéskanál fahéj
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg darált dió
  • 3 dl habtejszín
  • kevés lekvár
Máglyarakás szelet kép

Elkészítése

Egy tepsit kikenünk vajjal, liszttel megszórjuk és piskótát sütünk 6 tojásból.

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ráöntjük az 1 citrom levét, a 10 dkg cukrot, ízlés szerint a fahéjat és a 5 dkg vajon addig pároljuk, míg elfő a leve. Ha megfőtt hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a krémet. A 6 dl tejből keveset kiveszünk és simára keverjük a 2 pudingport, a maradék tejet 10 dkg cukorral felforraljuk. Hozzáadjuk a pudingot, felfőzzük, majd néha megkeverve hűtjük. Ha már csak meleg, belekeverjük apránként a 15 dkg vajat.

A dió 2/3 részét kevés porcukorral elkeverjük.

Sütemény összeállítása: a piskótára felkenjük a krém felét, ezen elosztjuk a darált, cukrozott diót, erre jön a kihűtött alma, ezt pici lekvárral megcsorgatjuk (a lekvár el is hagyható), végül ismét krém következik. A tetejét habbá vert habtejszínnel vonjuk be és megszórjuk darált dióval.

Én egy 36 cm x 24 cm-es tepsiben készítettem el a süteményt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/maglyarakas-szelet/