Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 22 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 citrom
- 25 dkg barack-vagy málnalekvár
A tetejére:
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 15 dkg dió
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral, az egész tojással, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével alaposan gyúrd össze.
A tészta kétharmad részét nyújtsd vékonyra, és fektesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg lekvárral. A krémhez a cukrot keverd habosra a tojássárgájákkal.
Add hozzá a darált diót, ízesítsd vaníliás cukorral, majd a tojások fehérjéből vert habot is forgasd bele. Egyenletesen simítsd el a lekváros tésztalapon.
Végül a maradék tésztából sodorj pálcikákat és készíts rácsozatot a sütemény tetejére.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt süsd szép rózsaszínűre. Ha kihűlt, szeleteld.

