A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, amíg szép egynemű nem lesz. Ezután a tésztát 2/3-ad és 1/3-ad arányban szétosztjuk. A nagyobbik tésztadarabot lisztezett felületen kinyújtjuk, hogy egy közepes méretű tepsibe pontosan beleférjen, majd óvatosan belesimítjuk a tepsibe. Az így előkészített tésztát egyenletesen megkenjük kedvenc lekvárunkkal, ami a sütemény alapját adja.
Ezután elkészítjük a diós tölteléket. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a darált diót, hogy a hab ne törjön össze, és egyenletesen eloszlassuk a diót. Ezt a diós tölteléket simára kenjük a lekváros réteg tetején.
A megmaradt tésztából vékony csíkokat sodrunk, amelyekből rácsokat formázunk a diós töltelék tetejére, hogy szép mintázatot kapjunk.
A süteményt előmelegített sütőben, 180 fokon 30-35 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül. Miután kihűlt, meghintjük porcukorral, majd ízlés szerint felszeleteljük.
Ez a sütemény egy igazán finom, klasszikus desszert, amely a dió és a lekvár tökéletes harmóniáját hozza el.