Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mágnás-diós szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl

Diós töltelékhez

  • 3 db tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • lekvár (a lap kenéséhez )

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, amíg szép egynemű nem lesz. Ezután a tésztát 2/3-ad és 1/3-ad arányban szétosztjuk. A nagyobbik tésztadarabot lisztezett felületen kinyújtjuk, hogy egy közepes méretű tepsibe pontosan beleférjen, majd óvatosan belesimítjuk a tepsibe. Az így előkészített tésztát egyenletesen megkenjük kedvenc lekvárunkkal, ami a sütemény alapját adja.

Ezután elkészítjük a diós tölteléket. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a darált diót, hogy a hab ne törjön össze, és egyenletesen eloszlassuk a diót. Ezt a diós tölteléket simára kenjük a lekváros réteg tetején.

A megmaradt tésztából vékony csíkokat sodrunk, amelyekből rácsokat formázunk a diós töltelék tetejére, hogy szép mintázatot kapjunk.

A süteményt előmelegített sütőben, 180 fokon 30-35 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül. Miután kihűlt, meghintjük porcukorral, majd ízlés szerint felszeleteljük.

Ez a sütemény egy igazán finom, klasszikus desszert, amely a dió és a lekvár tökéletes harmóniáját hozza el.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/magnas-dios-szelet/