Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mágnás diós vagy london szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 35 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 6 tojássárgája
  • 12 dkg porcukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 0,5 citrom reszelt héja

Töltelék

  • 2 dl sárgabarack lekvár

Tetejére

  • 6 tojásfehérje
  • csipet só
  • 20 dkg cukor
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 30 dkg darált dió

Elkészítése

A vajat felolvasztjuk, majd visszahűtjük. A tojássárgákat alaposan kihabosítjuk a cukrokkal, majd a vajat is beledolgozzuk.

A tojássárgás masszához hozzáadjuk a citromhéjat, lisztet, sütőport és a sót, majd jól összedolgozzuk.

Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát egyenletesen belenyomkodjuk vagy belenyújtjuk. Alaposan lekenjük lekvárral.

A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni, majd 2-3 részletben beledolgozzuk a cukrot is és lágy habbá verjük. Hozzáadjuk a citrom héját, diót és a robotgép legalacsonyabb fokozatán összedolgozzuk a habot.

A diós habot egyenletesen rásimítjuk a sütire, majd 170 fokos, alsó-felső sütéssel előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/magnas-dios-vagy-london-szelet/