Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 6 csapott ek finomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 2 kávéskanál zöld ételfesték
Töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 csomag zselatinfix
Tetejére:
- 2 tasak epres pudingpor
- 8 dl málnás szénsavas üdítő ital
Elkészítése:
Tésztához:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével beleforgatjuk a tojások sárgáját, és óvatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a zöld színezőt.
Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben sütjük, amíg kezd pirulni a teteje.
Töltelékhez:
A túrót kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, mascarponével, reszelt citrom héjával és a zselatinfixszel.
A kihűlt tésztára rákenjük.
Tetejére:
A pudingporokat elkeverjük az üdítővel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd a sütemény tetejére kenjük.
2-3 órára hűtőbe tesszük, és felszeleteljük.