Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyar szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 5 csepp zöld ételfesték (jó minőségű)

Krém

  • 5 dl hebtejszín
  • 25 dkg túró
  • 8 csepp citromaroma
  • 4 evőkanál szamócadzsem

Tetejére

  • 1 csomag piros tortazselé
  • 2 dl víz

Elkészítése

A fehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, majd az ételfestéket.

Óvatosan összeforgatjuk, majd a masszát egy kisebb méretű négyzet alakú (20*20 cm) tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük, ezután készre sütjük 180 fokon kb 30-35 perc alatt.

A piskóta állapotát fogpiszkáló segítségével ellenőrizzük. A tészta akkor sült meg, ha a fogpiszkálóra nem ragad tészta. Mikor kész a piskóta, hagyjuk kihűlni.

Ezután megkenjük a szamócadzsemmel és elkészítjük a krémet. A tejszínt habverő segítségével kemény habbá verjük. Ezután a túrót óvatosan hozzá morzsoljuk a tejszínhabhoz és belecsöpögtetjük a citromaromát. A krémet óvatosan összekeverjük és a dzsemes piskóta tetejére kenjük. Szép simára húzzuk a tetejét.

A piros tortazselét egy fém tálba tesszük és hozzáadjuk a vizet. Felmelegítjük és 2 percig takarék lángon főzzük. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk 5 percig hűlni.

A zselét ezután a hab tetejére simítjuk. A süteményt ezután hűtőbe tesszük 2 órára. Amikor a zselé megdermedt, akkor szeletelhető.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/magyar-szelet-4/