Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyar szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 7 db tojás
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl étolaj
  • 1 db zöld ételfesték

Krém

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg margarin
  • 8 evőkanál porcukor

Zselé

  • 7 dl piros színű szénsavas üdítő
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor

Elkészítése

A tészta elkészítése

A hét tojás sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, amíg sima és krémes lesz. Ehhez hozzáadjuk az étolajat és az ételfestéket, majd tovább dolgozzuk, amíg egységes masszát kapunk. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd fokozatosan hozzáadjuk a zöld színű keverékhez. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből felvert kemény habot, ügyelve arra, hogy ne törjük össze. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krém elkészítése

A krém hozzávalóit összekeverjük, amíg sima és egységes nem lesz. Ezután a hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megdermedjen, amíg a többi hozzávalót előkészítjük.

A zselé elkészítése

A zseléhez két deciliter üdítőitalban elkeverjük a pudingport és két kanál cukrot. Közben a maradék üdítőt a maradék cukorral felforraljuk. Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a pudinggal elkevert üdítőt, majd folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.

A sütemény összeállítása

Miután a tészta teljesen kihűlt, egyenletesen megkenjük a túrós krémmel. Erre óvatosan ráöntjük a langyosra hűlt zselét, és egyenletesen elsimítjuk a tetején. Amikor a zselé teljesen megdermedt, a süteményt még egy rövid időre a hűtőbe tesszük, hogy minden réteg jól összeérjen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/magyar-szelet/