Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Majonézes csokikocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 250 g finomliszt
  • 200 g porcukor
  • 45 g cukrozatlan kakaópor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 240 g víz
  • 230 g majonéz
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Mázhoz

  • 170 g étcsokoládé
  • 2 dl tejszín (30 %-os)
  • dió (vagy mogyoró durvára vágva)

Elkészítése

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső sütéssel.

Egy edényben keverjük össze a lisztet, sütőport és kakaóport, majd adjuk hozzá a majonézet, vizet és a kivonatot, majd a masszát keverjük csomómentesre.

Egy kb 23*23 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, majd kb 30-40 percig sütjük vagy addig, amíg egy fogpiszkálót beleszúrva már nem ragad rá a massza.

A mázhoz a tejszínt felforrósítjuk, majd ráöntjük a csokira és addig keverjük, amíg egynemű lesz a massza.

A kihűlt tésztát felszeleteljük, alaposan meglocsoljuk a csokis mázzal, szórhatunk rá durvára vágott diót vagy mogyorót és adhatunk még mellé tejszínhabot is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/majonezes-csokikocka/