Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákkocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 15 dkg teljeskiőrlésű liszt
  • 6 dkg vaj vagy margarin
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 60 ml hideg víz vagy tejszín

Töltelék

  • 20 dkg darált mák
  • 2,5 evőkanál negyedannyi ugyanannyi édesítő
  • 2 evőkanál cukormentes baracklekvár
  • 1 dl 30 %-os tejszín
  • 2 dl víz
  • 0,5 citrom héja

Elkészítése

A lisztet átszitáljuk a sütőporral, beledolgozzuk a kockára vágott vajat, majd hozzáadjuk a hideg vizet és gombóccá gyúrjuk. Félretesszük pihenni, addig elkészítjük a tölteléket.

A tejszín és a víz keverékét felforraljuk, addig a darált mákot elkeverjük az édesítőszerrel egy fém keverőtálban, hozzáadjuk a baracklekvárt, a citrom héját és a tejszínnel leforrázzuk, majd alaposan összekeverjük. Egy kemény állagú tölteléket kapunk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (25*25 cm) kinyújtjuk a tésztát, a tölteléket a tetejére kenjük egyenletesen.

180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Sütés után porédesítőszerrel hintjük a tetejét még forrón. Miután kihűlt, 16 szeletre vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/makkocka/