Elkészítése
Hozzávalók:
- 200 g darált mák
- 50 g kókuszreszelék
- 1 tk sütőpor
- 3 tojás
- 1 banán
- 2 ek olívaolaj
- 1 alma
- 100 ml édesítőszer (xilit)
- 50 g mazsola
- 50 g aszalt szilva
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 citromhéj
- 1 tk vanília aroma
- 100 ml víz
Elkészítése:
A mákot összekeverjük a kókuszreszelékkel, az édesítővel, a tojásokkal, a fahéjjal, olívaolajjal, citromhéjjal, vanília aromával és a vízzel.
A banánt és az almát meghámozzuk, lereszeljük, és szintén beleforgatjuk a masszába, a mazsolát és az apróra vágott aszalt szilvát is hozzáadjuk.
A végén beletesszük a sütőport. A jól eldolgozott masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
[box style=”info”]Megsüthetjük mikróban is (750W), kb. 15 perc alatt a legegyszerűbb felmelegítéses programon.[/box]

