Elkészítése
Szitáljuk egy tálba a lisztet, majd morzsoljuk hozzá a vajat, keverjük össze a cukorral, a sóval és az élesztővel. Adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejet. Alaposan gyúrjuk össze, majd dagasszuk és végül pihentessük legalább fél órán át vagy ameddig elkészítjük a tölteléket.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Ezután tegyük egy edénybe az összes hozzávalót és melegítsük össze. Ha kihűlt, keverjük óvatosan hozzá a tojásfehérjét.
A tésztát felezzük el. A tészta egyik felét enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki és tegyük egy kivajazott, kicsi tepsibe (kb 18*25 cm). Egy villával szurkáljuk meg és kenjük meg házi lekvárral.
Ezután kenjük rá a mákos tölteléket és helyezzük rá a másik kinyújtott tésztát.
Kenjük le a tésztát felvert tojással és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig kb.
Langyosan szórjuk meg porcukorral. Amint kihűlt szeletelhetjük is.

