Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mákos baklava egy különleges desszert, amely a hagyományos baklava ihletésére készült, de diós töltelék helyett mákkal készül. A rétegezett réteslapok, a mákos-joghurtos töltelék és a végén ráöntött cukorszirup együtt alkotnak igazán szaftos és édes süteményt.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.07.

Hozzávalók

Cukor sziruphoz

Elkészítése

A mákot összekeverjük a joghurttal, az olajjal (egy keveset félreteszünk a tetejére), a cukorral, a tojásokkal, a vaníliás cukorral és a sütőporral. A réteslapokat kettesével tesszük a tepsibe, minden réteget vékonyan megkenünk a mákos masszával. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

A legfelső lapot meglocsoljuk a félretett olajjal, majd a süteményt sütés előtt felvágjuk a kívánt méretű darabokra. Ez azért fontos, mert így egyenletesen átsül, és a szirupot is jobban magába szívja.

Sütés

Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 30–35 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.

Cukorszirup

Közben elkészítjük a szirupot: a vizet és a cukrot felforraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik. A megsült baklavát ezzel a forró sziruppal meglocsoljuk, majd hagyjuk, hogy a tészta teljesen magába szívja.

Tipp

A mákos masszát gazdagíthatjuk reszelt citrom- vagy narancshéjjal is, ami friss ízt ad a süteménynek. Ha szeretjük a karakteresebb ízeket, egy kevés fahéjat vagy szegfűszeget is keverhetünk a töltelékhez.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Török Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is