Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 rúdhoz: 1 kg liszt 3 dkg élesztő 50 dkg vaj 2 ek porcukor 2 tojás 4 tojássárgája 1 dl tej 1,5 dl tejföl só Töltelék: 1 kg mák 50 dkg cukor fahéj 2 citrom Kenéshez: 1 tojás 2-3 ek tejföl Elkészítése: A cukrot és a mákot összekeverjük a citrom reszelt héjával, és 2 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
03Judit15
Beküldte: 2015.08.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

5 rúdhoz:

  • 1 kg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 50 dkg vaj
  • 2 ek porcukor
  • 2 tojás
  • 4 tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl tejföl

Töltelék:

  • 1 kg mák
  • 50 dkg cukor
  • fahéj
  • 2 citrom

Kenéshez:

  • 1 tojás
  • 2-3 ek tejföl


Elkészítése:

A cukrot és a mákot összekeverjük a citrom reszelt héjával, és 2 ek citromlével. Kis fahéjjal ízesítjük. Annyi forró tejet adunk hozzá, hogy összeálljon, majd hagyjuk kihűlni.

1 kg lisztet elmorzsolunk 50 dkg vajjal. Megfuttatjuk a cukros, langyos tejben az élesztőt. A 2 egész tojást, és 4 sárgáját elkeverjük a tejföllel. Mindent hozzáadunk a liszthez, és addig gyúrjuk, míg el nem válik a tál falától. 10-15 percig pihentetjük.

5 egyenlő cipóra osztjuk a tésztát. Egyenként kinyújtjuk lisztezett deszkán, és megkenjük a töltelék 1/5-ével, majd feltekerjük. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük tejfölös tojással.

Villával megszurkáljuk, hogy ne repedjen ki. 180-200 fokos sütőben (nem kell előmelegíteni!!!) sütjük. Ha már aranybarna a teteje, és kicsit ropogós a tésztája akkor jó.

[box style=”info”]Kihűlve szeletelhető, egy kis porcukorral tálalva még mutatósabb![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
03Judit15
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is