Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Töltelék: A tejet és a cukrot felforraljuk, majd belekeverjük a búzadarát és a mákot, valamint a citrom héját is. Ízlés szerint citromlevet is keverhetünk bele. A kész tölteléket jól kihűtjük. Legjobb, ha a sütés előtti napon készítjük el. Tészta: A tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Közben a liszthez hozzáadjuk a sót, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2023.12.11.

Hozzávalók 5 rúdhozTészta

Mákos töltelék

Kenéshez

Elkészítése

Töltelék:

A tejet és a cukrot felforraljuk, majd belekeverjük a búzadarát és a mákot, valamint a citrom héját is. Ízlés szerint citromlevet is keverhetünk bele.

A kész tölteléket jól kihűtjük. Legjobb, ha a sütés előtti napon készítjük el.

Tészta:

A tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.

Közben a liszthez hozzáadjuk a sót, porcukrot és alaposan elmorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk az élesztős tejet és a tojásokat, majd tésztát gyúrunk az egészből.

A kész tésztát letakarva kelesztjük kb 1 órán át, majd ha megkelt, akkor 5 egyenlő cipóra osztjuk.

A cipókat egyenként kb 5 mm vastag téglalappá nyújtjuk (kb 20*25 cm-es) kissé lisztezett felületen és a töltelék 1/5-ét rákenjük egyenletesen. Én a mákos töltelékre szórtam még egy kevés kandírozott citrushéjat is. A két szélét behajtjuk, majd feltekerjük.

Az elkészített bejgliket tepsibe sorakoztatjuk. Én beletettem egy tepsibe mind az 5-öt, de sütés közben összekeltek. Legközelebb két tepsibe teszem.

Sütés:

A bejglik felületét először tojássárgával kenjük le és addig kelesztjük langyos helyen, amíg rászárad a tojássárgája.

Ezután tojásfehérjével kenjük át a bejgliket és hideg helyre vagy hűtőbe tesszük néhány órára, amíg a felülete megszárad.

Sütés előtt a bejgliket pár helyen teljesen átszurkáljuk egy hústűvel vagy saslikpálcával és 180 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt szép pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is