Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákos bejglikifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 3 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál só
  • 7 dkg fagyos vaj
  • 6 dkg fagyos zsír
  • 15 g friss élesztő
  • 1 tojássárgája
  • 70 ml hideg tej (kb)

Töltelék

  • 15 dkg darált mák
  • 2 evőkanál kekszmorzsa
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál méz
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl víz

Továbbá

  • 1 tojás

Elkészítése

A tésztához összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt.

A tejben elkeverjük az élesztőt és a tojássárgáját, majd a a lisztes keverékhez öntjük és a egészet jól összegyúrjuk.

A tésztát folpackba csomagolva, hideg helyen 60 percig pihentetjük.

A töltelékhez a vízből, cukorból és a mézből szirupot főzünk. A mákot összekeverjük a kekszmorzsával, majd hozzáadjuk a citrom héját a lekvárt és a szirupból annyit öntünk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk.

A tésztát kb 40 cm-es kör alakúra nyújtjuk. Elterítjük rajta a máktölteléket és 16 cikkre vágjuk. Mindegyiket feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

A tetejüket lekenjük enyhén felvert tojással és kb 40 perc kelesztés után, 180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/makos-bejglikifli/