Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákos bobajka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db kifli
  • 3 dl langyos víz
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg darált mák
  • 15 dkg cukor

Elkészítése

A kiflit karikákra szeleteljük, majd egy szűrőedénybe tesszük. Ezután langyos vagy akár forró vizet csorgatunk rá, de figyelünk, hogy ne áztassuk el, csak éppen megpuhítsuk. Hagyjuk lecsöpögni.

Egy edénybe rétegezve helyezzük a kiflit, majd rá szórjuk a mákot és a cukrot. Megszórjuk vaníliás cukorral, és ezt a rétegezést addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak.

Az étel azonnal fogyasztható, de hűtve is tálalható.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/makos-bobajka/