Tészta elkészítése
A tojásokat a cukorral alaposan kikeverjük, hogy szép habos masszát kapjunk. Ezután hozzáforgatjuk a többi hozzávalót, majd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, hogy két lapot kapjunk.
Krém elkészítése
Ha egyféle krémet szeretnénk, fél liter tejből megfőzzük a pudingot, majd amikor kihűlt, kikeverjük a margarinnal, és ízesítjük citromlével és reszelt citromhéjjal.
Ha kétféle krémet szeretnénk, az egyik pudingot 2,5 dl tejben főzzük fel, majd amikor kihűlt, hozzákeverünk 12,5 dkg margarint. A másik pudinggal is ugyanígy járunk el.
Sütemény összeállítása
Az egyik mákos lapot helyezzük alulra, erre kenjük a krém felét. A krémre sorakoztatjuk a babapiskótákat, majd a maradék krémet rákenjük. Végül a második mákos lapot a tetejére helyezzük.
Bevonat
A csokoládét felolvasztjuk, majd elkeverjük egy kevés étolajjal, hogy fényes és könnyen kenhető legyen. Ezzel bevonjuk a sütemény tetejét.
A süteményt érdemes egy napra hűtőbe tenni, hogy a piskóta megpuhuljon, és az ízek jól összeérjenek.
Jó étvágyat! 🙂