A cukkinit legyaluljuk, megsózzuk, és állni hagyjuk, hogy a felesleges lé eltávozzon.
A cukrot a margarinnal kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és az olajat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és ezt is a masszához adjuk. Ezután következik a mák – először kevesebbet adunk, hogy lássuk, mennyire keverhető –, majd a reszelt citromhéj és a joghurt. Végül beleforgatjuk a jól kinyomkodott cukkinit.
A tésztát nyugodtan keverhetjük géppel: amíg a liszt nem kerül bele, magasabb fokozaton, utána pedig alacsony, lassú keverőfokozaton.
Előmelegített sütőben, 175 °C-on, sütőpapírral bélelt vagy kikent tepsiben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vízgőz felett felolvasztott, olajjal elkevert tortabevonóval vonjuk be a tetejét. A puha, omlós tésztát forró vízbe mártott, száraz késsel szeleteljük.