Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mákos cukkinikocka citrommázzal puha és szaftos sütemény. A cukkini lágyítja a tésztát, a mák különleges ízt ad hozzá, a citrommáz pedig friss ízt kölcsönöz neki.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2013.09.05.

Hozzávalók

Tetejére

Tepsihez

Elkészítése

A cukkinit megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és kissé kinyomkodjuk. A lisztet a sütőporral és a mákkal összekeverjük.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük az olajat és a reszelt cukkinit. Végül hozzáadjuk a mákos lisztet, és simára dolgozzuk.

Egy 38×28 cm-es tepsit kikenünk margarinnal, liszttel megszórunk, majd belesimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 °C-on, hőlégkeveréssel kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd langyosra hűtjük.

A porcukrot a citrom levével sűrű mázzá keverjük, és a sütemény tetejére simítjuk. Hagyjuk megszilárdulni, majd forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel szeleteljük.

Tipp

A citrommáz helyett készíthetjük narancslével is, így enyhébb ízvilágot kapunk. A tetejét szórhatjuk reszelt citromhéjjal vagy pirított mandulával is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is