Elkészítése
A tészta hozzávalóit (a mák kivételével) elektromos habverővel habosra keverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A masszát ketté osztjuk, a sárga masszát a tepsibe simítjuk, a másik felébe belekeverjük a mákot, és a sárga masszára simítjuk. A barackokból 3 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztára rakjuk, és a sütőben 200 fokon legalább fél órán keresztül sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Közben elkészítjük a krémet: a habtejszínt keményre verjük, közben hozzáadagoljuk a cukrot, hozzáadjuk az 1 dl vízben feloldott zselatint és a túrót, ízesítjük reszelt citromhéjjal. A kihűlt tésztára kenjük a krémet, majd betesszük 1 órára dermedni a hűtőbe.
A máz elkészítéséhez vízgőz felett megolvasztjuk a csokit az olajjal, majd a tésztára kenjük. Villával hullámokat húzunk a csokiba, és tetszés szerint díszítjük. Nagyon finom süti.


