Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt 1 sütőpor 8 dkg cukor 10 dkg zsír 1 db tojás 1 vaníliás cukor 3-4 ek tej A töltelékhez: 20 dkg cukor 8 cl víz 15 dkg áttört, főtt burgonya 20 dkg darált mák Elkészítése: A töltelék készítése: A cukrot a vízzel sziruppá főzzük, majd hozzáadjuk az áttört burgonyát és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.09.08.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 3-4 ek tej

A töltelékhez:

  • 20 dkg cukor
  • 8 cl víz
  • 15 dkg áttört, főtt burgonya
  • 20 dkg darált mák


Elkészítése:

A töltelék készítése:

A cukrot a vízzel sziruppá főzzük, majd hozzáadjuk az áttört burgonyát és a darált mákot. Összekeverjük, majd kihűtjük.

A tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk. Kétszer, háromszor ismételjük, majd 3 mm vastagra nyújtjuk.

Fánk szaggatóval kiszúrjuk, megkenjük a töltelékkel és félholdat hajtunk belőle.

180 fokos sütőben világosra sütjük.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is