Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 8 dkg cukor
- 10 dkg zsír
- 1 db tojás
- 1 vaníliás cukor
- 3-4 ek tej
A töltelékhez:
- 20 dkg cukor
- 8 cl víz
- 15 dkg áttört, főtt burgonya
- 20 dkg darált mák
Elkészítése:
A töltelék készítése:
A cukrot a vízzel sziruppá főzzük, majd hozzáadjuk az áttört burgonyát és a darált mákot. Összekeverjük, majd kihűtjük.
A tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk. Kétszer, háromszor ismételjük, majd 3 mm vastagra nyújtjuk.
Fánk szaggatóval kiszúrjuk, megkenjük a töltelékkel és félholdat hajtunk belőle.
180 fokos sütőben világosra sütjük.