Elkészítése
Hozzávalók:
- 8 db kifli
- 6 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg mák
- pici szegfűszeg és citromhéj
- 10 dkg porcukor
- 3 evőkanál méz
Elkészítése:
Az egynapos kifliket felkarikázom és egy tálba fektetem. A tejet a vajjal és a vaníliás cukorral felforralom, ráöntöm a kiflikarikákra, majd a tálat enyhén megrázogatom.
A darált mákot, a szegfűszeget, a citromhéjat és a porcukrot összekeverem.
Az így elkészített mákot a kiflikarikákra szórom, meglocsolom mézzel és forró sütőben 180 fokon, enyhén ropogósra sütöm.
Tálalhatjuk vanília mártással is, így egy tartalmas ételt komponálhatunk, amit egy kiadós leves után, fogyasztunk el.
[box style=”info”]A képen látható mákos guba, maradék kalács felhasználásával készült.[/box]

