Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákos guba mézzel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 db kifli
  • 6 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg mák
  • pici szegfűszeg és citromhéj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál méz


Elkészítése:

Az egynapos kifliket felkarikázom és egy tálba fektetem. A tejet a vajjal és a vaníliás cukorral felforralom, ráöntöm a kiflikarikákra, majd a tálat enyhén megrázogatom.

A darált mákot, a szegfűszeget, a citromhéjat és a porcukrot összekeverem.

Az így elkészített mákot a kiflikarikákra szórom, meglocsolom mézzel és forró sütőben 180 fokon, enyhén ropogósra sütöm.

Tálalhatjuk vanília mártással is, így egy tartalmas ételt komponálhatunk, amit egy kiadós leves után, fogyasztunk el.

[box style=”info”]A képen látható mákos guba, maradék kalács felhasználásával készült.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/makos-guba-mezzel-2/