Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a mákos guba vanília sodóval egy igazi klasszikus desszert, amely a régi időket idézi. A puha, tejjel átitatott kiflik és a darált mák együtt alkotják az alapot, amit a citromhéj tesz üdévé. A vaníliás sodóval tálalva különösen finom, és ünnepi asztalra is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.10.31.

Mákos guba

Vanília sodó

Elkészítése

Mákos guba elkészítése

A tejet megmelegítjük, majd elkeverjük benne a tojássárgákat, a cukrot, a mézet, a margarint és a vaníliás cukrot. A kifliket fél centiméter vastag karikákra vágjuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, és a kiflik egyharmadát sorban belerakjuk. Rászórjuk a darált mák és a citromhéj egyharmadát, majd a tej keverékének egyharmadát is egyenletesen ráöntjük.

Ugyanígy elkészítjük a második és a harmadik réteget is. A tálat fóliával lefedjük, és 10–15 percig pihentetjük, hogy a kifli magába szívja a tejet. Ezután előmelegített sütőben, 180 fokon 30–40 percig sütjük. Az utolsó 20 percben érdemes lefedni, hogy ne piruljon túl a teteje.

Vanília sodó elkészítése

A tojássárgákat a cukorral és a liszttel simára keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Apránként felengedjük a tejjel, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Fontos, hogy ne forraljuk fel, mert könnyen kicsapódhat. Hűlés közben is tovább sűrűsödik.

Tipp

A gubát tálalhatjuk langyosan vagy hidegen is. Ha gazdagabb ízt szeretnénk, a tejhez kevés rumot is adhatunk. A sodót külön tálban kínáljuk, így mindenki maga adagolhatja a sütemény mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is