Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákos guba vaníliakrémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Mákos gubához

  • 3 darab szikkadt kifli
  • 2 dl tej
  • 10 dkg darált mák
  • 3 evőkanál porcukor (ízlés szerint lehet több is)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Vaníliakrémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése

A kiflit karikázzuk fel, majd a langyos tejjel öntsük le, óvatosan forgassuk össze és hagyjuk hogy teljesen felszívja a tejet.

A darált mákhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, keverjük össze majd kanalazzuk rá a tejben megáztatott kiflire, és óvatosan keverjük, forgassuk össze (ízlés szerint több cukrot is keverhetünk hozzá).

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.

A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés hideg tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet is. Ezután keverjük hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.

Ezután kevergetve hűtsük ki hogy éppen csak langyos (majdhogy nem hideg) legyen, majd egy kézi habverővel, apránként keverjük hozzá a keményre felvert tejszínhabot.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/makos-guba-vaniliakremmel/