Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákos kevert sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 23 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 dl tej
  • 15 dkg darált mák
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítése

Először a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint is, és simára dolgozzuk. Ezt követően belekeverjük a reszelt citromhéjat, a tejet, a mákot, valamint a sütőporral elkevert lisztet. Az összetevőket alaposan összekeverjük, hogy egyenletes tésztát kapjunk.

A tésztát kivajazott és lisztezett 20×30 cm-es tepsibe öntjük, majd a tetejét elsimítjuk. Az előmelegített sütőbe tesszük, ahol addig sütjük, amíg a tészta szépen feljön és átsül. Fontos, hogy az első 20 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy a tészta megfelelően megemelkedjen. A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Miután megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/makos-kevert-sutemeny/