Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákos krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Mákos réteg:

  • 25 dkg darált mák
  • 2 tojás
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dkg finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor

Piskóta:

  • 5 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál víz
  • 1 kávéskanál sütőpor

Krém:

  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Máz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg vaj
  • 50 ml habtejszín

Elkészítése

A tepsit (24*39 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A mákos részhez a tojásokat a cukrokkal és margarinnal habosra keverjük. A lisztet a mákkal és a sütőporral elkeverjük, majd a tejjel váltakozva a margarinos részhez keverjük, majd az előkészített tepsibe simítjuk.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat és a vizet, ezzel is verjük kicsit, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.

A mák tetejére öntjük a kikavart piskótatésztát.

180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tálcára borítjuk és a papírt lehúzzuk róla. A piskóta lesz az alja a süteménynek.

Elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel, vaníliás cukorral, cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal együtt jó krémesre keverjük és a süteményen szépen elsimítjuk.

A tejszínt felmelegítjük, a csokoládét apróra tördeljük és felolvasztjuk benne, majd még forrón, a tűzről lehúzva a vajjal simára keverjük. A kész mázat elegyengetjük a süteményen.

A tálcát az asztalhoz ütögetjük, hogy szépen elterüljön a bevonat. Jól lehűtjük és szeletelhetjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/makos-kremes-5/