Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákos krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gyúrt tésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag sütőpor

Piskótához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 15 dkg darált mák (liszt helyett )
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej

Elkészítése

A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik lapot sütőpapíros tepsi hátán előre megsütjük, majd félretesszük. Ez lesz a sütemény felső rétege.

A gyúrt tészta másik részét egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ezt a tésztalapot vékonyan megkenjük lekvárral. Közben elkészítjük a piskótatésztát 6 tojásból, ahol a liszt helyett 15 dkg darált mákot használunk. Ízlés szerint reszelt citromhéjjal ízesítjük, és aki szeretné, kevés sütőport is adhat hozzá, hogy lazább legyen a tészta.

A mákos piskótamasszát a lekvárral megkent tésztalapra öntjük, és együtt közepes hőfokon, előmelegített sütőben készre sütjük.

A krémhez a vajat alaposan kikeverjük a porcukorral, majd félretesszük. A pudingporból a tejjel pudingot főzünk. Amikor a vajas krém és a puding egyforma hőmérsékletűre hűlt, óvatosan összekeverjük őket. Fontos, hogy mindig a krémhez adjuk kanalanként a pudingot, így egynemű, szép krémet kapunk, ami nem csapódik ki.

A krémet a már megsült és kihűlt tésztalap tetejére kenjük, majd rátesszük az elsőként megsütött lapot. A sütemény tetejére csokimázat kenünk, amelytől még ínycsiklandóbb lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/makos-kremes/