Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 35 dkg tönkölybúzaliszt (világos) 10 dkg cukor 4 db tojás 18 dkg vaj 2 dl tej 1 csomag sütőpor 10 dkg mák-darálva 50 dkg meggy-magozva forma kikenéséhez zsiradék, liszt Elkészítése: A tojásokat a cukorral, vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport és 1,5dl tejet. Alaposan összeforgatjuk. A masszát kétfelé vesszük. Az egyék részhez […]

Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
erzsikonyha
Beküldte: 2016.06.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 35 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 18 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg mák-darálva
  • 50 dkg meggy-magozva
  • forma kikenéséhez zsiradék, liszt


Elkészítése:

A tojásokat a cukorral, vajjal habosra keverjük.

Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport és 1,5dl tejet. Alaposan összeforgatjuk.

A masszát kétfelé vesszük. Az egyék részhez keverjük a darált mákot és a maradék 0,5dl tejet. Jól összeforgatjuk.

A koszorú formát kikenjük vajjal, liszttel megszórjuk.

Váltakozva rakunk bele 1 kanál fehér majd 1 kanál mákos tésztát, míg körbe nem érünk. Bőségesen rászórjuk a lecsepegtetett meggyből, majd a meggyet befedjük újabb adag tésztával.

Ahol fehér volt oda mákos kerül és fordítva. Tetejére rászórjuk a maradék meggyet.

180°C-ra előmelegített sütőben, alsó felső sütéssel kb 40-45 perc alatt megsül.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
erzsikonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is