Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákos, meggyes krémes süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg darált mák
  • 25 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 üveg meggybefőtt

Krém

  • a meggy leve
  • 1,5 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítése

A meggyet szűrjük le, a levét fogjuk fel. Jól csepegtessük le a meggyet! A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tepsit (25*35 cm) béleljük ki sütőpapírral.

A tésztához a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk hozzá a nedves hozzávalókat is és keverjük csomómentesre az egész masszát.

A mákos masszát öntsük az előkészített tepsibe, majd szórjuk a tetejére a kimagozott meggyet.

Kb 35 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt vágjuk két lapba.

Közben a meggy levét egészítsük ki vízzel, hogy összesen 6 dl legyen. Keverjük el a pudingport és a cukrot a meggylével csomómentesre, majd főzzük sűrű krémmé.

A krémet még melegen simítsuk rá az alsó mákos lapra, majd tegyük rá a másik lapot és hűtsük ki egészen. Ekkorra a krém is teljesen megszilárdul.

Kb 2-3 óra múlva szeletelhető is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/makos-meggyes-kremes-suti/