Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 tojás 1 bögre cukor 10 dkg vaj 1 citrom reszelt héja 1 mokkáskanál őrölt fahéj 1 csomag sütőpor 1 bögre liszt 1 bögre darált mák 1 bögre tej 45 dkg magozott meggy A forma kikenéséhez: vaj liszt Elkészítése: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A hozzávalókat a gyümölcs kivételével robotgéppel összekeverjük. A végén beleforgatjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.07.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 1 bögre cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre tej
  • 45 dkg magozott meggy

A forma kikenéséhez:

  • vaj
  • liszt


Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A hozzávalókat a gyümölcs kivételével robotgéppel összekeverjük. A végén beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet is, és a tésztát vajjal kikent, liszttel meghintett őzgerinc formába tesszük. (Kisebb tepsiben is megsüthető.)

Az előmelegített sütőbe téve kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba).

Ha elkészült, hagyjuk kihűlni az őzgerincformában, majd óvatosan tálcára borítjuk, és felszeletelve, ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is