Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákos-meggyhabos linzerszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20 dkg finomliszt
  • 3 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 12 dkg vaj
  • 1 tojás
  • hideg víz szükség esetén

Töltelék

  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl víz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál meggylekvár

Meggyhab

  • 20 dkg fagyasztott meggy
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 0,5 citrom leve
  • 10 g zselatinpor
  • 3 dl habtejszín

Elkészítése

Először a tésztát készítjük el. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, sót, sütőport és jól elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojást hozzáadva összegyúrjuk. Ha szükséges, akkor vizet adunk hozzá, hogy könnyebben összeálljon.

A kész tésztát a sütőpapíros fomrába vagy tepsibe (25*25 cm) egyengetjük egyenletesen, majd villával pár helyen megszurkáljuk.

A mákos töltelékhez összeforraljuk a vizet, cukrot, mézet és a citrom héját, majd ezt ráöntjük a mákra és hozzáadjuk a lekvárt, majd alaposan elkeverjük.

A mákos tölteléket rásimítjuk a tésztára egyenletesen, majs 180 dokra melegített sütőben kb 30 percig sütjük.

A habhoz a meggyet, cukrot és kevés vizet felforraljuk, majd kb 10 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük. Közben a zselatinra öntsünk kevés vizet és hagyjuk, had szívja fel és duzzadjon meg, majd mikróban olvasszuk fel.

A felolvasztott zselatint adjuk a meggyhez és keverjük el.

A tejszínt verjük fel félkeményre, majd adjuk hozzá a kihűtött meggyet és így verjük fel teljesen.

A kész meggyhabot egyenletesen simítsuk a mákos rétegre. Tetejére szórhatunk egész mákot, majd tegyük pár órára hűtőbe.

Ízlés szerint szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/makos-meggyhabos-linzerszelet/