Elkészítése
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált mák
- 15 dkg margarin
- 2 tojás
- 1,5 dl langyos tej
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak sütőpor
- 15-20 dkg baracklekvár
A díszítéshez
- fehércsoki
- bordó marcipán
- 12 db koktélcseresznye
Elkészítése:
A dagasztógép táljába a tészta nedves hozzávalóit, összekeverem, majd a száraz hozzávalókat hozzáadva jól kikeverem krémes állagúra.
Egy kanál segítségével félig megtöltöm a papír kapszlikkal kibélelt muffin formát, és 1 kk baracklekvárt rakok mindegyik közepébe, majd befedem a lekvárt a maradék tésztával.
Forró sütőben, 180 fokon készre sütöm. Ha kihűlt, megkenem olvasztott fehércsokival, és a száraz marcipánt reszelek rá Fehércsokival bevonom a koktélcseresznyét, és középre helyezem.


