A mákos piskóta készítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a vizet, majd a lisztet, a mákot és a sütőport is.
A tepsit (18*27 cm) sütőpapírral kibélelejük, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
A krém készítése:
A joghurtot, a tejet és a cukrokat a pudinggal simára keverjük, majd sűrűre főzzük.
Amikor kihűlt, akkor a vajjal kihabosítjuk.
A kész krémet rásimítjuk a kihűlt piskótára.
A kocsonya készítése:
A gyümölcskocsonyát a vízzel felforraljuk állandó keverés mellett, majd amikor kezd hűlni, a krémre öntjük.
Hűtőbe téve 1 óra múlva tetszőleges szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!