Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piskóták

Mákos piskóta áfonya lekvárral

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítése Először szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük, hogy könnyű, levegős masszát kapjunk. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, amíg szép csúcsokat nem képez. A két keveréket óvatosan összeforgatjuk, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. Ezután hozzáadjuk a sütőporral átszitált lisztet és a mákot, majd […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A tészta elkészítése

Először szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük, hogy könnyű, levegős masszát kapjunk. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, amíg szép csúcsokat nem képez. A két keveréket óvatosan összeforgatjuk, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.

Ezután hozzáadjuk a sütőporral átszitált lisztet és a mákot, majd alaposan, de kíméletesen összekeverjük, hogy a tészta könnyű maradjon. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül.

A piskóta betöltése és tálalása

Amikor a piskóta megsült és kihűlt, félbevágjuk. Az alsó réteget vastagon megkenjük áfonyalekvárral, majd a felső réteget is ráhelyezzük. A tetejére vékony réteg lekvárt kenünk, végül porcukorral szórjuk meg, hogy szép, dekoratív legyen. A süteményt kockákra vágva tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is