A tészta elkészítése
Először szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük, hogy könnyű, levegős masszát kapjunk. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, amíg szép csúcsokat nem képez. A két keveréket óvatosan összeforgatjuk, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.
Ezután hozzáadjuk a sütőporral átszitált lisztet és a mákot, majd alaposan, de kíméletesen összekeverjük, hogy a tészta könnyű maradjon. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül.
A piskóta betöltése és tálalása
Amikor a piskóta megsült és kihűlt, félbevágjuk. Az alsó réteget vastagon megkenjük áfonyalekvárral, majd a felső réteget is ráhelyezzük. A tetejére vékony réteg lekvárt kenünk, végül porcukorral szórjuk meg, hogy szép, dekoratív legyen. A süteményt kockákra vágva tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!