Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákos piskóta áfonya lekvárral recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg darált mák
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 kg áfonyalekvár
  • porcukor
Mákos-piskóta kép

Elkészítése

A tészta elkészítése

Először szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük, hogy könnyű, levegős masszát kapjunk. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, amíg szép csúcsokat nem képez. A két keveréket óvatosan összeforgatjuk, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.

Ezután hozzáadjuk a sütőporral átszitált lisztet és a mákot, majd alaposan, de kíméletesen összekeverjük, hogy a tészta könnyű maradjon. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül.

A piskóta betöltése és tálalása

Amikor a piskóta megsült és kihűlt, félbevágjuk. Az alsó réteget vastagon megkenjük áfonyalekvárral, majd a felső réteget is ráhelyezzük. A tetejére vékony réteg lekvárt kenünk, végül porcukorral szórjuk meg, hogy szép, dekoratív legyen. A süteményt kockákra vágva tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/makos-piskota-afonya-lekvarral/