Elkészítése
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A többi hozzávalóhoz adjuk és összeállítjuk a tésztát. Egy maréknyi tésztát félreteszünk, a maradékot pedig kinyújtjuk.
A pudingot megfőzzük a tejben, majd belekeverjük a darált mákot. Ha szeretjük, narancshéjat is reszelhetünk bele, hogy különlegesebb ízt kapjunk.
A kinyújtott tésztát egy vajas/margarinos lisztes tepsibe helyezzük, és a mákos pudingot egyenletesen rákenjük a tésztára.
A félretett tésztából rácsokat formázunk és a töltelék tetejére helyezzük.
A süteményt lassú tűznél (kb. 160-170°C) körülbelül 45 perc alatt készre sütjük.
A megsült süteményt porcukorral szórjuk meg.
Sztori:
Legutoljára puncsos pudinggal készítettem, mert nem volt itthon vaníliás, de úgy is finom lett. Én csak úgy hívom, hogy “ronda, de finom”, mert legelőször, amikor csináltam, a család közölte, hogy többet ilyet nem kell készítenem, mert hogy néz ki. Kb. 2 óra alatt elfogyott a tepsi süti. Azóta is kérik.

