Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Mákos rácsos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A többi hozzávalóhoz adjuk és összeállítjuk a tésztát. Egy maréknyi tésztát félreteszünk, a maradékot pedig kinyújtjuk. A pudingot megfőzzük a tejben, majd belekeverjük a darált mákot. Ha szeretjük, narancshéjat is reszelhetünk bele, hogy különlegesebb ízt kapjunk. A kinyújtott tésztát egy vajas/margarinos lisztes tepsibe helyezzük, és a mákos pudingot egyenletesen […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.29.

Tésztához

Töltelék

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A többi hozzávalóhoz adjuk és összeállítjuk a tésztát. Egy maréknyi tésztát félreteszünk, a maradékot pedig kinyújtjuk.

A pudingot megfőzzük a tejben, majd belekeverjük a darált mákot. Ha szeretjük, narancshéjat is reszelhetünk bele, hogy különlegesebb ízt kapjunk.

A kinyújtott tésztát egy vajas/margarinos lisztes tepsibe helyezzük, és a mákos pudingot egyenletesen rákenjük a tésztára.

A félretett tésztából rácsokat formázunk és a töltelék tetejére helyezzük.

A süteményt lassú tűznél (kb. 160-170°C) körülbelül 45 perc alatt készre sütjük.

A megsült süteményt porcukorral szórjuk meg.

Sztori:

Legutoljára puncsos pudinggal készítettem, mert nem volt itthon vaníliás, de úgy is finom lett. Én csak úgy hívom, hogy “ronda, de finom”, mert legelőször, amikor csináltam, a család közölte, hogy többet ilyet nem kell készítenem, mert hogy néz ki. Kb. 2 óra alatt elfogyott a tepsi süti. Azóta is kérik.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is