Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákos rácsos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • 3 db tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál cukor

Töltelék

  • 25 dkg cukrozott mák
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • porcukor (tetejére)
Mákos rácsos kép

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A többi hozzávalóhoz adjuk és összeállítjuk a tésztát. Egy maréknyi tésztát félreteszünk, a maradékot pedig kinyújtjuk.

A pudingot megfőzzük a tejben, majd belekeverjük a darált mákot. Ha szeretjük, narancshéjat is reszelhetünk bele, hogy különlegesebb ízt kapjunk.

A kinyújtott tésztát egy vajas/margarinos lisztes tepsibe helyezzük, és a mákos pudingot egyenletesen rákenjük a tésztára.

A félretett tésztából rácsokat formázunk és a töltelék tetejére helyezzük.

A süteményt lassú tűznél (kb. 160-170°C) körülbelül 45 perc alatt készre sütjük.

A megsült süteményt porcukorral szórjuk meg.

Sztori:

Legutoljára puncsos pudinggal készítettem, mert nem volt itthon vaníliás, de úgy is finom lett. Én csak úgy hívom, hogy “ronda, de finom”, mert legelőször, amikor csináltam, a család közölte, hogy többet ilyet nem kell készítenem, mert hogy néz ki. Kb. 2 óra alatt elfogyott a tepsi süti. Azóta is kérik.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/makos-racsos/