Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákos-sárgabarackos kevert pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 pohár natúr joghurt (a 130 g-os)
  • 1 pohár kefir
  • 1 pohár darált mák
  • 1 pohár olaj
  • 1 pohár kristálycukor
  • 1 pohár barna nádcukor
  • 3 pohár finomliszt
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 szem sárgabarack (felezett)
  • 1 teáskanál zsír vagy vaj
  • 1 evőkanál porcukor a szórához

Elkészítése

A mérce a joghurtos és kefires pohár (a 130 g-os).

Egy tálba öntjük a joghurtot, a kefirt, az olajat, a tojásokat, a cukrokat és habverővel simára, habosra keverejük a masszát, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a mákot. Az egészet alaposan összekeverjük.

A 25*30 cm-es tepsit kikenjük vajjal vagy zsírral, liszttel megszórjuk, majd beleöntjük a mákos masszát és elsimítjuk. A tetejét kitesszük felezett sárgabarackkal.

180 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.

Ha langyosra hűlt, akkor szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/makos-sargabarackos-kevert-pite/