Hozzávalók:
Tészta:
- 24 dkg liszt
- 10 dkg mák
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 11 dkg cukor
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 2,3 dl görög joghurt
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl olaj
A mázhoz:
- 25 dkg krémsajt
- 8 dkg puha vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 11 dkg porcukor
- 3 narancs reszelt héja és leve
- kevés fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük fakanállal, majd egy őzgerincformát kivajazunk és a masszát belesimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb 1 órán át sütjük (tűpróbát végezzünk!). Ha megsült rácsra téve kihűtjük.
A máz hozzávalóit összekeverjük, majd a kihűlt süteményt bevonjuk vele.
Díszíthető egész mákkal vagy aszalt gyümölcsökkel.