Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 0,5 csomag sütőpor
- tej
Töltelék:
- 10 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg darált mák
- 14 dkg liszt
- citromhéj
- 0,5 csomag sütőpor
- 2 tojásfehérje
- tej
Továbbá:
- 3-4 ek lekvár
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet, a porcukrot, a margarint, a 2 tojássárgáját fél csomag sütőporral és annyi tejjel, amennyit felvesz összegyúrjuk. Két gáztepsi méretű lapot nyújtunk belőle.
Töltelék készítése:
A margarint, a dkg porcukrot, a darált mákot a liszttel, a citrom héjával és fél csomag sütőporral összeállítjuk. Két tojásfehérjét felverünk, majd belekeverjük a mákos töltelékbe, és egy pici tejet adunk hozzá, hogy jól kenhető legyen.
Összeállítás:
Zsírozott tepsibe tesszük az egyik lapot, megkenjük lekvárral, ráöntjük a mákos tölteléket, majd ráborítjuk a másik lapot. 180 fokos sütőben megsütjük. Kihűlés után porcukorral megszórjuk.